Uitleg en puntentelling van Man bijt hond Zoekertje

Accepteer de sociale media cookies om de inhoud van onze website te delen via social media.

Man bijt hond Zoekertje is een spannend zoek en vindspel voor de smartphone of tablet. Duistere krachten hebben ervoor gezorgd dat bekende Man bijt hond coryfeeën hun spullen kwijt zijn. Help ze om zo snel mogelijk hun spullen terug te vinden.

Ga langs bij Rapper Sjors, Mandy, de jongens van de kermis en Jan Stam en verzamel zoveel mogelijk voorwerpen. Weet u een gouden medaille te behalen?

 

Download het spel hier:

 

U kunt het spel alleen spelen op een tablet of een smartphone. Voor de iPhone of iPad gaat u naar de App store. Voor alle andere toestellen gaat u naar Google Play.
Lees hier of uw toestel geschikt is om het spel te spelen.

 

Hoe werkt de puntentelling?

Linksboven in beeld ziet u de totaalscore. Per gevonden voorwerp haalt u punten. De score die u voor een gevonden voorwerp haalt, bestaat uit twee onderdelen; de basisscore en… de verdubbelaar!

1. Basisscore
Iedere keer verschijnen er drie voorwerpen in de rechterkolom van het beeldscherm. Deze voorwerpen moet u vinden in de rest van de scène. De scène staat vol met kleurrijke voorwerpen, want we maken het u natuurlijk niet al te makkelijk…

Als er een afbeelding van het voorwerp wat u moet vinden in de rechterkolom verschijnt, dan ziet u een zwart rondje welke langzaam wit wordt.

Het rondje is een soort klokje en staat gelijk aan het aantal punten wat u kunt halen. Als het klokje nog helemaal zwart is, en u heeft het bijbehorende voorwerp in de scène gevonden, dan is de waarde van het gevonden voorwerp 600 punten. Als het klokje helemaal wit is of is verdwenen, dan is de waarde van het gevonden voorwerp 100 punten.

U heeft tien seconden de tijd; de waarde neemt gedurende die tien seconden lineair af. Bijvoorbeeld: als u een voorwerp op de helft van de tijd vindt, dan scoort u 300 punten.

Ieder voorwerp heeft een apart klokje. Het klokje laat zien hoeveel van de tijd nog over is. Hoe sneller het voorwerp wordt gevonden, des te hoger is de score!

2. Extra bonus: Verdubbelaar
De verdubbelaar is een getal dat minimaal 1 en geen limiet heeft. Deze waarde is gebaseerd op een combo-chain: dit houdt in dat hoe meer voorwerpen u achter elkaar vindt (zonder mis te drukken!) hoe meer verdubbelingen in uw punten. Per drie gevonden voorwerpen wordt de multiplier +1 verhoogd. Als u misdrukt, dan wordt de verdubbelaar met -1 verlaagd.

 

3. De hulpknoppen
Komt u er niet uit: de hulpknoppen bieden uitkomst. Maar het kost u wel de verdubbelaar!

Linksonder van het scherm vindt u hulpknoppen, een lampje en een schudknop (de schudknop verschijnt alleen als u alle Man bijt hond-letters in de drie scènes heeft gevonden).

 

Als u één van deze hulpknoppen gebruikt, dan wordt de combo-chain verbroken en staat de verdubbelaar weer op 1.

Kortom: de score voor een gevonden voorwerp wordt berekend door 'basisscore x verdubbelaar'.

 

Hoeveel punten moet je halen om bij het volgende level te komen?

Het eerste level van Rapper Sjors is niet op slot. De daaropvolgende levels wel. Deze levels moet u dus 'openen' en dat doet u door ieder level minimaal een bronzen medaille te halen. Dus wilt u het level van Mandy spelen? Dan moet u ervoor zorgen dat u in het level van Rapper Sjors genoeg punten scoort om een bronzen medaille te halen. Hetzelfde geldt voor het level van Jan Stam; u moet een bronzen medaille halen bij De jongens van de Kermis, en dan gaat het level van Jan Stam open.

 

Wanneer krijg je een medaille?

Er zijn drie medailles te behalen, een bronzen, een zilveren en een gouden. De medailles zijn als volgt ingedeeld:

Brons = 7.500 punten
Zilver = 50.000 punten
Goud = 100.000 punten

Heeft u een gouden medaille gehaald? Er zijn er maar weinig die u overtreffen! Maak het kenbaar via Facebook!

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Zoekertje.